Kattungar

Grekiska bokstavskullen

Grekiska bokstavskullen född 2019-06-05

Tre små grekiska bokstäver

Flammans (IC S*Papadino’s Kisses Of Fire, BSH f 25, svarttickad) och Puscaz (S*Applecat Puscaz, BSH e, creme, ägare Lisbet Lovén på Mysebos britter) har fått tre fina kattungar.  Båda föräldrarna är hjärttestade för ärftliga hjärtsjukdomen HCM (hypertrofisk kardiomyopati) utan anmärkning 2019. Ingen av föräldrarna bär på anlag för ärftliga njursjukdomen PKD (polycystic kidney disease). Inavelsgrad på 4 generationer 0,00 %, 8 generationer 0,91%. Kattungarnas stamtavla hittar du om du klickar på länken.

Tidigaste leveransdatum för kattungarna är när de är tolv veckor gamla, det vill säga den 28 augusti. De har då en stamtavla i SVERAK, är id-märkta med mikrochip, vaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva samt har ett färskt veterinärintyg (max sju dagar gammalt). Kattungarna får från sex veckors ålder en individuell försäkring i Agria, denna kan om köparen önskar övertas alternativt så skrivs den över till det försäkringsbolag köparen önskar. Foder som kattungen är van vid medföljer vid leveransen samt lite annat smått och gott.

Fodervärd sökes eventuellt till den rödtickade honan Zeta. Vill du veta mer om vad detta innebär så kontakta mig. Ett grundkrav för att bli fodervärd till ”Zätan” är att du inte bor för långt ifrån Växjö (helst max 5-6 mil men om du har erfarenhet kan det eventuellt funka längre iväg) samt att du inte har några andra fertila katter eller några utekatter.