Kattungar

Vikingakullen född 2022-11-07

Zäta (S*Papadino’s Zeta, BSH d 25, rödtickad hona) födde hela nio ungar den 11 november 2022. Det är vår en hane Leo (IC SE*BaraBus Leominster, d 22, rödtabby hane) som är pappa till ungarna.

 

Kattungarnas stamtavla hittar du här: Inavelskoefficient på kattungarna är på fyra generationer 0,00%, på åtta generationer 0,65%. Kattungarna växer upp hos hemma hos mig i Växjö. Båda föräldrarna är testade ”normal” med ultraljud av hjärtspecialist för den ärftliga hjärtsjukdomen HCM i augusti 2022, de kommer från PKD-negativa linjer (DNA-testat). Inavelskoefficient på de kommande kattungarna beräknat på 4 generationer är 0%. Stamtavla hittar du här.

Kattungarna är leveransklara tidigast vid 14 veckors ålder, det vill säga från den 14 februari. De är då stambokförda i SVERAK, vaccinerade x 2, idmärkta med chip och har ett färskt veterinärintyg. De är också försäkrade med individuell försäkring i Agria från sex veckors ålder som kan övertas av köparen om så önskas.

Alla kattungarna är för närvarande under utvärdering tills de blir lite större. Jag har flera intressenter men det går ännu bra att kontakta mig om du är intresserad och vill veta mer, särskilt till honorna då jag har fler av dem. Jag är ännu inte helt säker på vilka av kattungarna som är agouti/mönstrade eller solida (enfärgade) då det är svårt att se på just creme och röda när de är små.

Sidan uppdaterad 2022-11-21 med tvåveckorsbilder på kullen.

S*Papadino’s Brynhild, cremetabby hona/female, BSH e 22. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Tor, creme hane/male (tickat grundmönster) BSH e. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Tova, rödtickad hona/female BSH d 25. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Viking, rödtickad hane/male, BSH d 25. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Balder, rödtickad (ev röd)  hane/male, BSH d 25. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Iselin, röd (tabby grundmönster) hona/female, BSH d. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Embla, rödtickad hona/female, BSH d 25.  Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Tyra, rödtabby hona/female, BSH d/d 22. Under utvärdering!

 

S*Papadino’s Alfrida, röd hona/female, BSH d (tickat grundmönster). Under utvärdering!