Lyckad Polen-resa

 

Sista helgen i juli begav sig Rusty och jag ut på äventyr. På fredagskvällen tog vi tillsammans med några kattklubbkompisar nattfärjan från Karlskrona. När vi kom fram till Gdynia i Polen på lördagsmorgonen blev det taxi direkt till kattutställningen i Sopot, Polen. Cirka 400 katter ställdes ut både lördag och söndag varav ett tiotal var svenska katter, Rusty var enda svenska britten. 33 britter ställdes ut totalt, det var jättekul att få se så många för mig okända britter och det fanns några riktiga pärlor bland dem.
Min Rusty sopade till min stora glädje dock banan av kastraterna i kategori III och blev BIS kastrathane och BOB kastrat totalt båda dagarna! Han blev på lördagen också Internationell Premier.
På lördagen var det också Red star-special där alla katter med ett d i EMS-koden oavsett ras fick ställa upp. Uppskattningvis cirka 25 katter som var röda, rödmönstrade, rödsilvermönstrade och rödmaskade fick komma upp på ”scen” och visa upp sig. Så häftigt att se dem alla på en och samma gång och höra domarna berätta och förklara för publiken om de olika varianterna på rött. Min Rusty som är solid har så kallat tickat grundmönster vilket gör honom ovanligt jämn i sin röda färg väckte en hel del uppmärksamhet men det fanns också en väldigt snygg rödtabby maine coon och en välpälsad devon-hane med väldigt varmt röd färg. Så skulle domarna välja ut vilken katt de tyckte hade allra finast röd färg och till min stora överraskning var det Rusty som stod som segrare till slut!!! Såå kul och jag är jättestolt över min goa kille! Bifogar några foton från utställningen. Innan nattbåten igår kväll gick hem igen lyckades vi få den icke engelsktalande taxichauffören att köra förbi Sopots kända vackra träpir så att vi som inte varit i Sopot förut fick en skymt av den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *